Bionedbrydelig

Bionedbrydelig er et begreb der nemt bliver misforstået særligt fordi man ofte snakker om det i sammenhæng med plast el. plastik.

Bionedbrydelig betyder IKKE at man bare kan skaffe sig af med det i naturen. Bionedbrydelig betyder dog at det kan nedbrydes, men dette skal ofte gøres i særlige anlæg.

Når man snakker om bionedbrydelig vil man ofte gøre bionedbrydeligt plastik, bioplast el. måske komposterbar plast. Men de 3 ting er ikke det samme, selvom 2 af dem er helt det samme.

Bionedbrydelig plast og komposterbar plast er det samme. Når man snakker om det i den sammenhæng handler det om at plastikken er lavet til at blive nedbrudt, men man må ikke smide den i sin egen kompostbunke selvom navnet godt kunne antyde det. Bionedbrydeligt plast er altså ikke særligt godt for miljøet.

Bioplast derimod er godt for miljøet fordi det kan indgå i den cirkulære økonomi, med andre ord det kan genanvendes hvis det bliver sorteret rigtigt. Bioplast er baseret på biomasser som fx majs el. sukkerroer. Bioplast er et godt miljøvenligt alternativ til konventionel plast, selvom konventionel plast også sagtens kan være miljøvenligt hvis bare det bliver genbrugt.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *